vineri, 10 aprilie 2009

O metoda veche de votare

Cine mai stie sau le nascoceste - le poate adauga.

METODA VP. Unul care trece pe la SV pune un urna un petic de hirtie asemanator cu Buletinul de Vot (BV). Cu BV in buzunar iese afara, se duce la Vasea-Petea (VP)si-i da buletinul curat. VP pune stampila votat unde-o trebuie, respectivului ii compenseaza munca cu niste parale pentru o votca. BV - ul il da urmatorului care vrea sa-i tina de urit votantului precedent.

METODA VP1. VP poate sa nu aiba stampila "VOTAT" si in acest caz votantul scoate BV-ul din SV cu stampila pusa la locul respectiv. Metoda simplificata dar periculoasa - se poate rupe lantul cind cineva nu aplica stampila la respectivul concurent electoral.

6 comentarii:

  1. D-le Electorala'09, vreau sa va aduc la atentia ca datele despre al 3-lea municipiu (Tighina) lipsesc din tabelul oferit de CEC pe cec.md.
    Fara acesta date, e imposibil de calculat totalul voturilor, procentajul obtinut de fiecare partid, si alte calcule care implica un total pe toate raioanele.

    Daca aveti acces la aceste date, va rog sa le faceti publice, ca sa poata si altii sa verifice datele oferite de CEC.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai este si mun. Tiraspol! La Tighina nu-s sectii de votare - sunt la Varnita si Copanca la care voteaza si din alte localitati ale Transnistriei.

    In 2007 desi a fost constituita circumscriptia electorala municipala Bender (nr. 3) rezultatele n-au fost publicate (din lipsa de sectii de votare in respectivul municipiu). Locuitorii din Chitcani, Gisca si Cremenchiug (localitati in apopiere nemijlocita de Tighina) au votat la Copanca si Firladeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere