marți, 7 aprilie 2009

DE CE? SAU ARGUMENT

Astazi trebuie demonstrat ca rezultatele au fost trucate. Am luat primele cifre (care erau publicate la CEC) si le-am contrapus - rezultatele le vedeti mai sus.

Daca se vorbesre despre fraude - hai sa le aratam. Sunt 3 concurenti electorali care au trecut pragul, fiecare aveau reprezentanti in Sectiile de Votare (SV). Nu sint sigur ca pot fi colectate toate Procesele Verbale (PV) dar pot fi strinse (variante pe hirtie sau electronice) si comparate cu cele ale CEC-ului.

Verificarile respective pot depista erori de culegere a datelor sau de schimbare ale PV. Aici sigur ca vor fi gasite erori, mai ales ca practica ultimelor alegeri arata ca PV totalizator (pe tara) se facea in baza PV din raioane si PV ale SV din stainatate (50-60 buc.) si nu in baza celor din SV (aici trebuie culese 1977 PV).

Problema listelor alegatorilor tine de alte tehnologii de verificare. Ce-a mai simpla este de a compara cu cele de la alte alegeri. Migratia nu este un factor care ar face modificarea semnificativa a datelor. "Suflete moarte"? - avem (in tarisoara noastra) asistenta sociala cu asigurari si baza de date cu pensionarii - poftim o sursa de comparare.

Mai este una - locul, tehnologia sau forma erorilor prezinta o simptoma care trebuie cautata tot pe acolo, cu aceleasi forme sau tehnologii. Daca este una - fii sigur alatori este alta. Ele se repeta, din buna vointa sau rea-vointa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu